Rekonstrukce budovy ústředního pracoviště NPÚ v Horoměřické ul.

Adaptace stávající budovy ústředního pracoviště NPÚ představuje spojení kvalitní rekonstrukce budovy se svébytným výrazem (vliv viktoriánské architektury s netradičními prvky - např. maorský oblouk u vstupu) a moderního komplementárního výrazového vstupu současných úprav a vybavení. Budova nabízí archivní kapacity pro historické archiválie - plány celé škály předních architektů působících na našem území v minulých staletích, prostory vnitřní badatelny, studovny pro veřejnost i bytu správce.

Místo: Horoměřická, Praha - Dejvice
Investor: Národní památkový ústav - ústřední pracoviště
Autor: Ing. arch. Karel Veselý
Hlavní inženýr projektu: Ing. Miroslav Jírový
Spolupráce: Ing. Kateřina Servítová, Ing. Renáta Slavětínská, Ing. Hana Zapletalová
Stupeň: STS, DUR, DSP, DPS, AD, inženýring
Datum: únor 2009 - únor 2011